Blog

Malování tečkou aneb dot painting je výtvarná technika, která na první pohled zaujme svou odlišností. S tečkováním jsem se seznámila na workshopech výtvarnice Jany Šimkové, které pořádá v Brně a ve Vídni. V rámci jednoho odpoledne jsem si tak mohla osvojit základy a vyzkoušet si aktivní relaxaci při tvorbě mandaly. Technika samotná, její...

Nechejme věci plytnout... I v tomto duchu se odehrával rozhovor pro ORF s redaktorkou s Pavlou Rašnerovou. Dotkly jsme se nejen mých workshopů pro ženy, ale i dalších témat, které jsou z mého pohledu aktuálně důležité.

Prostřednictvím akvarelu můžeme proniknout do světa, kde barvy kouzelně tančí na papíře. Přináším krátký pohled do historie této techniky a zároveň zvu na výtvarný workshop, kde si každý může vyzkoušet netradiční a efektní akvarelové techniky.

Novoroční předsevzetí jsou ve vzduchu. Já si většinou žádné nedávám. Tato motivace mívá krátký dech. Místo toho si připomínám text zprávy, kterou jsem před léty dostala. Větu na první pohled velmi prostou: "Už si můžu zase holit nohy!" Pramení z ní pro mě hluboké uvědomění si, že…

Advent je od pradávna dobou usebrání se a obrácení pozornosti do vlastního nitra. Čas, během kterého má člověk dojít klidu. U mě tomu tak nebylo vždy. O to více si vážím doby adventní nyní.

Pro 08

Mandaly

Během zasněžených zimních večerů bych se ráda zamyslela nad tím, co to mandaly jsou, kde se vzaly a jak na nás mohou působit.

Dnes se chci s vámi podělit o tip z oblasti fyzického zdraví – vedle tvoření jsem totiž i profesionální lektor pohybu, což jde ruku v ruce s ulevováním od nejrůznějších bolestí.

Na sklonku roku 2021 jsem byla pozvána k rozhovoru pro české menšinové vysílání v Rakousku pro stanici ORF. Za interview vedené v příjemné atmosféře děkuji redaktorce Pavlíně Rašnerové.